2024. április 20.

A meleg nyár is hozzájárul a Szentkirályi sikeréhez

Balogh Levente, a Szentkirály-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke a Figyelőnek adott interjújában – többek között – beszélt a termék idei palackozási hibájáról, a cég tavalyi évéről és elárulta, ásványvizet iszik-e.

A Szentkirályi és a Kékkúti 2016 novembere óta működik egy cégben, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.-ben, de már az előző évben is 15 milliárd forintos nettó árbevételt értek el együtt, ami 13 százalékos növekedést jelentett a 2014-es eredményekhez képest. A bővülés elsősorban a piac növekedésének köszönhető, emellett a Szentkirályi és a Theodora jó pozicionálása segítette mindkét márka egészséges erősödését. Az összeolvadástól kezdve már nem egymás ellen dolgoztak, hanem egymásért, ami sokat jelentett. Az eredményekre egyébként az időjárás is hatással van. Az akvizíció évében, 2015-ben volt például minden idők legerősebb nyara, amikor a Szentkirályi vízből is 40-50 millió literrel több fogyott. Ez mennyiségben és profitban egyaránt jelentős bővülést hozott a cégnek. Az utóbbi évek meleg nyarai szintén kedveztek nekünk – mondta az üzletember a lapnak.

2017-ben kiemelkedően jó évet zárt a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft., az értékesítés rekordot döntött. A társaság tavaly megközelítőleg 16 millió palackkal több terméket értékesített a magyar piacon, mint a megelőző évben - eladásait ezzel éves szinten 282 millió palackra, árbevételét pedig 900 millió forinttal növelte.

Balogh Levente maga is ásványvizet iszik, mint kifejtette: édesapám mondta, hogy ez az utolsó olyan csomagolt élelmiszer, amely ősi formájánál fogva tartósítószer, adalék- és színezékanyag nélkül jut vissza az emberi szervezetbe. A Szentkirályi ásványvíz 206 méter mélyen található, védett, 2,4 millió éves, jégkorszaki vízadó rétegből érkezik. Lágy, édes, nehéz is utána más, hidrogénes vagy magasabb ásványisó-tartalmú vizet meginni.

Január elején a Metro Kereskedelmi Kft. minőségi hiba miatt kezdeményezte a szénsavmentes 0,75 literes, üveges Szentkirályi ásványvíz visszahívását. A Szentkirály-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke elmondta: a palackozás során technológiai hiba következtében kis darabszámú, pontosan beazonosított tételek esetében fordult elő a minőségügyi probléma. Az érintett termékeket kizárólag nagykereskedések számára forgalmazták; a problémás termékeket visszahívták – írta a Figyelő.

Megosztás