2024. április 25.

A miskolci ipari parkban bővít a Patec

Áprilisban megkezdi a gyártást miskolci üzemében a Patec Precision Kft. A szingapúri autóipari beszállító cég ma közel 100 embert foglalkoztat.

Jelenleg még üresen áll a csaknem 5 ezer négyzetméteres csarnok a Mechatronikai Ipari Parkban, ez azonban már nem sokáig lesz így: hamarosan érkeznek a Patec Precision Kft. gyártásban használt prés- és fröccsöntő gépei, és áprilisban megkezdődik a munka. Az autóipari beszállító cég elsősorban ablaktörlő-rendszerekhez gyárt alkatrészeket, fontos partnerük - többek között - a Bosch és a Mitsuba autóipari cég.

A cég jelenleg a Muhi utcában bérel egy csarnokot, itt közel százan dolgoznak – tudta meg a minap.hu Andy Wongtól, a Patec Precision Kft. ügyvezetőjétől. Innen költöznek át az új helyükre, a Miskolctól északra elhelyezkedő Mechatronikai Ipari Parkba.

A létszámot első körben 250 főre szeretnénk emelni – mondta Andy Wong, hozzátéve: a távlati tervekben az szerepel, hogy a csarnokterületet 20 ezer négyzetméteresre növelik, és 400-450 főt fognak foglalkoztatnak.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.