2024. április 20.

Egymilliárd forintból bővítette kapacitását a sárospataki fémszerkezetgyártó cég

Uniós és saját forrásból megvalósult fejlesztéssel bővítette a vállalat a megmunkálható acéltermékek körét.

Közel egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a sárospataki Weinberg '93 Építő Kft. A beruházáshoz csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert a cég a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázaton - közölte a társaság az MTI-vel.

A projekt a vállalkozás fémszerkezet-gyártási tevékenységének bővítését segítette elő. A fejlesztés a megmunkálás szinte valamennyi folyamatához kapcsolódott és egyebek mellett lehetővé teszi a nagyméretű és -súlyú munkadarabok megmunkálását.

A fejlesztés révén a megmunkálás és a felületkezelés terén bővült a megmunkálható acéltermékek palettája, jelentős hozzáadott értékű termékek előállítása vált lehetővé. Az európai uniós és saját forrásból megvalósult projekt nagyban hozzájárult a cég versenyképességének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez, valamint árbevételük növeléséhez - hangsúlyozták.

2017-ben a vállalat csaknem 13 milliárd forint árbevétel mellett 700 millió forintot meghaladó eredményt ért el. 118 embernek adnak munkát.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.