2024. április 19.
Egyre több lány jelentkezik a Miskolci Egyetem műszaki képzéseire

Egyre több lány jelentkezik a Miskolci Egyetem műszaki képzéseire

Ebben nagy szerepe van a Lányok napjának, amikor játékos kísérletek segítségével népszerűsítik számukra a műszaki tudományokat.

Zselés szörny Dexter laboratóriumából vagy egy rendíthetetlen ólomkatona Andersen meséjéből - diákok készíthették el ezeket a Miskolci Egyetemen. Saját maguk kísérletezhettek az anyagokkal. Ők mind lányok. Nekik népszerűsítették a műszaki karokat a Lányok napján. A játékos laborkísérletekkel a műszaki tudományokat szeretnék vonzóvá tenni a lányok számára – írta a minap.hu.

A Lányok napján több mint 200 végzős középiskolás volt kíváncsi arra, hogyan lesz a forró ólomból tündér vagy katona. A legtöbben ezért jöttek el a végzős lányok közül, akiktől egyáltalán nem állnak távol a még ma is férfiasnak tartott műszaki tudományok.

Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese elmondta:  a műszaki karokon ma már körülbelül fele-fele arányban tanulnak a lányok és a fiúk. Úgy látszik, hogy a Lányok napja országos rendezvénysorozat, amelyhez idén már hatodik alkalommal csatlakoztak, eléri a célját – mondta, hozzátéve: persze ebben az is benne van, hogy rendkívül jóképű oktatóik vannak, akik a lányokat idecsábítják.

A Miskolci Egyetem műszaki képzéseire évről-évre egyre több lány jelentkezik. Ebben nagy szerepe van a Lányok napjának, amikor játékos kísérletek segítségével népszerűsítik számukra a műszaki tudományokat.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.