2019. június 17.
Élőlánccal tüntettek civilek a Kossuth téren

Élőlánccal tüntettek civilek a Kossuth téren

A tüntetők kiemelték: Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez, valamint az előző alkotmány és választási törvény visszaállítására, továbbá független közmédiára van szükség.

Civil tüntetők élőláncot alkottak a Parlament előtt hétfő este. A Jogállamot elnevezésű Facebook-csoport szervezte demonstráció résztvevői az Országház Kossuth Lajos tér felőli oldalán sorakoztak fel.

A tüntetők kezében magyar és európai uniós zászlókat is látni lehetett, néhányan az Európai Baloldal nevű párt lobogóját tartották a magasba. Az Országház előtt felállítottak egy színpadot, amelyen a résztvevők közül többen rövid beszédet mondtak.

Korábban megjelent sajtóinformációkkal ellentétben nem helyeztek el kordonokat a Kossuth Lajos téren. A környéken rendőröket és országgyűlési őröket lehet látni – írta az MTI.

Résztvevők az Élőláncot a Parlament köré! elnevezésű demonstráción a budapesti Kossuth téren az Országgyűlés alakuló ülése előtti napon, 2018. május 7-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

A demonstráció Facebook-meghívójában egyebek mellett kiemelték, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez, valamint az előző alkotmány és választási törvény visszaállítására, továbbá független közmédiára van szükség.

Közölték, hogy kedd reggel 6 óráig maradnak az épület körül, utána pedig átvonulnak az Országgyűlés Irodaháza melletti Olimpia parkhoz,  délelőtt petíciót készülnek átadni az európai ügyészséghez való csatlakozásról.

Megosztás