2024. április 23.
Miskolcot járja körbe az akvarell képekből nyílt kiállítás

Miskolcot járja körbe az akvarell képekből nyílt kiállítás

A Városháza aulájában megtekinthető tárlat nem csupán a város látványát adja vissza, hanem egy különleges időutazásra is hívja az érdeklődőket.

Miskolc anno és most címmel nyílt kiállítás a Városháza aulájában kedden délután Kovács Manyi 27 akvarell festményéből – írta a minap.hu. Mint a megnyitón elhangzott, a tárlat nem csupán Miskolc látványát adja vissza, hanem egy különleges időutazásra is hívja az érdeklődőket.

Kovács Manyi, a tősgyökeres miskolci alkotó köszöntőjében elmondta: számára ugyanolyan gyönyörű a régi Miskolc, mint az új. Az amatőr művész nem tanulta a festészetet, alkotásait a város iránt érzett szeretete és csodálata teszik különlegesség. A képeken – többek között - megelevenedik Miskolc ódon főutcája, a város építészeti stílusa, és színvilága.

A hangsúly az épületeken van minden képen. Kovács Manyi Miskolc jellegzetes épületeit járja körbe úgy, hogy nem csupán a város látványát adja vissza, hanem különleges időutazásra is csábít – fogalmazott a megnyitón Kákóczki András, a Miskolc Galéria intézményvezetője. Az akvarell egy könnyű technika, így ez az ábrázolás légiességet, könnyedséget kölcsönöz a város épületeinek – tette hozzá.

A kiállítás április 27-ig tekinthető meg a Városháza aulájában.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.