2024. április 19.

Miskolcra érkezik a Seuso-vándorkiállítás

A nemrégiben országos körútra indult Seuso-kincs február 27-től három héten keresztül lesz megtekinthető a Herman Ottó Múzeumban.

A különleges kulturális eseményről csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak a múzeumban. A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstleletének kiállítása iránt már most hatalmas az érdeklődés, ezért február 1-jétől a múzeum külön honlapot indított www.seusomiskolc.hu néven, ahol a legfontosabb információk megismerése mellett időpontot is lehet foglalni. A múzeum azt javasolja, mindenki éljen az előzetes regisztráció lehetőségével, így elkerülhető lesz a hosszú sorbanállás. A múzeumi dolgozók más munkarendben és más nyitvatartási renddel várják majd a közönséget: február 27-től március 18-ig a hét minden napján 9 órától 21 óráig.

Jegyelővételre a Miskolci Farsangon (február 2-4. között) a múzeum standjánál és február 5-től a múzeum központi épületében lesz lehetőség abban az esetben, ha az érdeklődő a vásárláskor, vagy azt megelőzően időpontot is foglal.

A Seuso-kincs 2017. október 29-én a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében indult országos körútra. A 14 nagyméretű ezüstedény időrendben az alábbi városokat járja végig: Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc és Nyíregyháza.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.