2024. április 19.
Familypark: 50 év szórakozás és kaland

Familypark: 50 év szórakozás és kaland

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, a burgenlandi St. Margarethenben található Familypark 2018-ban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

A jubileumi évben a szabadidőpark két vadonatúj attrakcióval, valamint tovább bővülő gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. Idén a kerek évforduló jegyében állnak majd az olyan közkedvelt programok is, mint a Hosszú Nyári Esték, ahol meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket.

 

 

Erwin Müller 1968-ban alapította a meseerdőt. Fia, Mario Müller 1984-ben vette át a családi vállalkozás vezetését. Az ő víziója volt, hogy a szerény kirándulóhelyből egy tematikus szabadidőparkot hozzon létre. Ez jelentette a kiindulópontot, amelyből napjainkra Ausztria egyik legnagyobb turisztikai projektje jött létre. A Familypark ma Burgenland vezető vállalkozásai közé tartozik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a 8 hónapos szezon alatt több mint 620 000 vendég látogat el a Fertő tavi régióban található szabadidőparkba.

„Immár 50 éve vezetjük változatlan szenvedéllyel és odaadással a szabadidőparkunk. Eleinte természetesen nagy kihívást jelentett, hogy abszolút úttörőként egy modern szabadidőparkot építsünk fel Ausztriában és megvalósítsuk az álmainkat. De a siker minket igazolt és nagyon büszkék vagyunk a munkánkra és az eredményeinkre. A kerek évfordulót kitűnő motivációnak is tartjuk, hogy még tovább fejlesszük a parkot és folyamatosan megfeleljünk a kor követelményeinek.” – Mario Müller, a Familypark tulajdonosa

 

 

Újdonságok a jubileumi évben

A szabadidőpark a jubileumi évre is tartogat néhány újdonságot, amelyek májustól lesznek elérhetők. A nosztalgikus Mesekörhinta(Märchenkarussel) egyfajta tisztelgés a park múltja és eredete előtt. Itt felülhetünk a csodaszép állatfigurák egyikének a hátára vagy tehetünk néhány kört a szelíden ringó és forgó kabinok egyikében. 2018-ban a Familypark történelmi központja, a Meseerdő (Märchenwald) is megújul.

A Falusi gazdaság tematikus részlegen található Alpesi jódli (Almjodler) pedig nyolc méteres magasságból kínálja fel kicsiknek és nagyoknak egyaránt a szabadesés fantasztikus érzését. Ez talán elég ok a jódlizásra!

A Vitaminbárnak (Saftladen) és a Pékműhelynek (Backstube) köszönhetően friss gyümölcslevekkel és turmixokkal, valamint gofrival és ízletes süteményekkel bővül a gasztronómiai kínálat.

 

A 2018-as szezon: március 24. – október 26. 
Nyitva tartás: március 24. – szeptember 30.: naponta 9–18 óráig (pénztár/beengedés 17 óráig), október 1–26.: naponta 10–17 óráig (pénztár/beengedés 16 óráig).
Teljes árú napijegy: 24 euró.
A 3 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes!

 

 

Júniustól augusztusig: Hosszú Nyári Esték

A Familypark és vendégei 5 szombaton ünnepelhetik a park fennállásának 50. évfordulóját. Ezeken a napokon a vendégek egészen 20 óráig használhatják az attrakciókat, köztük a Götterblitz hullámvasutat, az Erdei expresszt (Waldexpress) vagy az Alpesi jódlit (Almjodler) is. A meghosszabbított nyitva tartás mellett izgalmas keretprogramok gondoskodnak a megfelelő hangulatról. (A pontos időpontokat a www.familypark.at honlapon találhatjuk.)

  

  

2018. október 26. – november 4.: halloween a Familyparkban

2018-ban több mint egy héten át tart majd a Familypark halloweeni rendezvénye. Ausztria legnagyobb családi halloween partijának a középpontjában ezúttal a vámpírok állnak. A vidám kikapcsolódásról szórakoztató programok, számtalan meglepetés és az egész parkra kiterjedő nagyszerű dekoráció gondoskodik.

 

A Familyparkról
A M. Müller Ges.m.b.H tulajdonában álló Familypark a burgenlandi St. Margarethen településén található és Ausztria legnagyobb szabadidőparkjának számít. A több mint 145 000 négyzetméteren elterülő park 4 különböző tematikus részleggel – Élményvár, Falusi gazdaság, Meseerdő és Kalandsziget – várja a látogatókat. Emellett a szabadidőparkban 17 különféle vendéglátóegység is található. Szezon közben a különféle attrakcióknál, a gasztronómiai egységeknél, a kertészetnél, a műszaki és adminisztrációs részlegen összesen 230 alkalmazott dolgozik. 2017-ben, az április 1. és december 11. közötti időszakban összesen 622 000 fő látogatott el a Familyparkba és összesen 24 000 éves bérletet állítottak ki.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.