2024. április 25.

Ma ne sétáljon Putnokon!

Az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség szerdán, de Putnokon továbbra is veszélyesnek, Sajószentpéteren egészségtelennek minősítette a levegő minőségét az Országos Közegészségügyi Központ a magas szállópor-tartalom miatt.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési adatai alapján Szombathelyen, Várpalotán, Vácon, Nyíregyházán, Miskolcon és Kazincbarcikán „kifogásolt” a levegő minősége. A többi település levegőjét - köztük Budapestét - elfogadhatónak minősítették.

A meteorológiai szolgálat fővárosi légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: napközben a légszennyező anyagok mennyisége a legtöbb helyen alacsonyan alakul, a szálló por koncentrációjának napi átlaga az egészségügyi határérték alatt marad. Estétől viszont a nyugodt idő mellett ismét romlik a levegőminőség – közölte az MTI.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerdán megélénkül, néhol megerősödik a szél. Csütörtökön a Dunántúlon lehet erős a szél, estére mérséklődik a légmozgás.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.