2024. április 24.

Speciális vendégház épül fogyatékkal élőknek Szakáldon

Az épületben tíz megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak majd.

Speciális, tíz férőhelyes vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány Szakáldon, az intézmény különleges programokkal várja ősztől a fogyatékkal élő, valamint a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat - közölte az alapítvány az MTI-vel kedden.

A vendégházat „Barka kosár” néven a szociális farmként működő szakáldi telephelyen hozzák létre, uniós pályázaton nyert több mint 59 millió forintból.

Az épületben tíz megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak majd, akik elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek készítésében, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokon, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállalnak szerepet.

A farm terápiás jelleggel működik majd, ezért szemléletformáló rendezvények is segítik  a vendégház beindítását.

A szálláshelyre és a speciális programokra elsősorban a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokat, a társintézmények ellátottjait várja az alapítvány, de gyerekcsoportokat és munkahelyi közösségeket is szívesen fogadnak az ország minden területéről.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.