2024. április 19.

Több mint 40 borászat mutatja be furmintjait

Idén is megkóstolhatjuk a furmintokat a Miskolci Városházán. A pénteki rendezvényen 80 százalékban száraz borok lesznek, de egy-két kései szüretelésű is megjelenik majd.

Ráerősítettek a szervezők idén a Furmint Február Miskolc rendezvényre: tavaly még mintegy 20 borász több mint ötvenféle borát kóstolhatta meg, aki ellátogatott a Városházára, most ennek duplája várja a borkedvelőket a helyszínen, két emeleten. A borok mellett a város kilenc nívós étterme kínál ínyencségeket a látogatóknak – tudta meg a minap.hu.

Február 9-én délután 5 órától immár második alkalommal sorakoznak fel a Városházán Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb furmintjait készítő pincészetei. A rendezvényen körülbelül 80 százalékban száraz borok lesznek, de egy-két kései szüretelésű is megjelenik majd.

Egyebek mellett Mád, Tarcal, Tolcsva és Erdőbénye képviselői is jelen lesznek. Azért érdemes eljönni a Furmint Február Miskolcra, mert ilyen merítést a tokaji borvidék boraiból semmilyen más programon nem találnak – mondta Sándor Zsolt, a rendezvény főszervezője.

Megosztás