2024. május 20.
A Jobbik jelöltje szerint véget érhet a „Voldemortok” korszaka Borsodban

A Jobbik jelöltje szerint véget érhet a „Voldemortok” korszaka Borsodban

Tíz év elteltével sem bocsátották meg az emberek, hogy bezárták a szerencsi cukorgyárat. A munkanélküliségen kívül tovább nehezíti a térségben lakók életét a rengeteg lopás, betörés. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókörzetében Tiszaújváros és térségében Bíró László, a Jobbik országgyűlési jelöltje szerint az is a választás tétje, hogy hagyják tovább működni Mengyi „Voldemort” Roland baráti körét, vagy véget vetnek a ténykedéseiknek.

A vádlottak padján ül a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Mengyi Roland, aki Voldemort nagyúrként vált országosan ismertté. A vádirat szerint társaival a szociális szövetkezetek számára kiírt uniós pályázatokon elnyerhető pénzeket akarták teljesítés nélkül megszerezni. Mengyit bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolják.

A kormánypárti politikus tagadja a bűnösségét. A Fidesz Koncz Ferencet indítja a helyén. Az ő személye is erősen megosztja az embereket. Erről Bíró László beszélt az Alfahírnek adott interjújában.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint sokan hibáztatják Konczot azért, hogy a megyei közgyűlés alelnökeként 2008-ban nem vetette latba minden politikai súlyát, befolyását annak érdekében, hogy megakadályozza azt, hogy az unió nyomásának engedve a szocialisták bezárják a cukorgyárat.

Bíró hozzátette, az a minimum lett volna, hogy a bezárást követően állagmegóvással megtartja a cukorgyárat. Ezzel szemben asszisztált a dózereknek és a rombolásnak. Nemcsak a cukorgyárat rombolták le akkoriban, hanem a termelést, a logisztikát és az édesipart is, ami az adatok alapján ezrek munkahelyét, megélhetési forrását érintette.

Ma már emlékhely őrzi a gyár helyét, amelyet márciusban szoktak megkoszorúzni a fideszes politikusok.

A térségben élők életét megkeseríti a rengeteg lopás, betörés is. Bíró László szerint azzal, hogy a Fidesz 2013 júliusától 50 ezer forintra emelte a szabálysértési értékhatárt, legalizálta a vidéki tolvajlást: azt, hogy elviszik az emberek tyúkjait, a terményét. Eközben a rendőrök a gyorshajtásokkal és az ezután kiszabható büntetésekkel foglalkoznak, hogy teljesíteni tudják a kiszabott kvótát.

A jobbikos képviselőjelölt szerint növelni kell a rendőri állomány létszámát, biztosítani kell számukra az eszközöket arra, hogy rend legyen a településeken és az utakon is.

Bíró László úgy látja, nagy feladata lesz, hogy lassítsák a térségből a fiatalok elvándorlásának ütemét. Ehhez az otthonteremtést segítő programra, a mikro, kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentésére, termékeik piachoz segítésére lenne szükség. Olyan kiszámítható jogszabályi környezetre van szükség - mondta -, amivel ösztönözni lehet a vállalatokat, a vállalkozókat a szikszói, tiszaújvárosi, szerencsi, és az újonnan létrejövő ongai ipari parkokba történő betelepedésre.

Az ellenzéki képviselő szerint sürgős beavatkozás nélkül a háziorvosi rendszer össze fog omlani. A Jobbik szakemberek bevonásával intézkedési csomagot készített, amelynek célja, hogy megerősítse az alapellátást. Hozzátette, a szikszói kórház fejlesztését sem szabad halogatni.

Bíró László elmondta, a választókörzetben a választás tétje az, hogy hatalomban tartják-e a térségben a választók Mengyi „Voldemort” Rolandot is soraiban tudó, velejéig korrupt fideszes „baráti kört” vagy lehetőséget adnak arra, hogy a Jobbikkal szövetségben egy tisztességes építési folyamat kezdődhessen el Szerencsen és környékén.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.