2024. május 20.

A Jobbik szerint is a magas részvétel a megoldás

Kormányra kerülése esetén a párt első lépése az elszámoltatás lenne. Eltörölnék a mentelmi jogot és az elévülési időt, vagyonosodási vizsgálatot vezetnének be, és román mintára felállítanák a korrupcióellenes ügyészséget.

Felháborító, hogy a kormány nyolc év kormányzás után csak annyit tud mondani, hogy Soros György, és nem beszél arról, mi lett az egészségüggyel, az elvándorlással, az utak állapotával, a bérek helyzetével, az oktatással, az északkelet-magyarországi régióval - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombaton Ózdon, a városi piac területén tartott fórumon.

Vona Gábor leszögezte, hogy a Jobbik-kormány első lépése az elszámoltatás lesz.

Közölte: eltörlik a mentelmi jogot és az elévülési időt, vagyonosodási vizsgálatot vezetnek be, és román mintára felállítják a korrupcióellenes ügyészséget. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy a Jobbik sem akar migrációt, nem bontják le a határzárat, amelyet ők javasoltak, és létrehozzák a határőrséget.

Vona Gábor beszélt arról, hogy még annyi migránst sem engednek az országba, amennyit a Fidesz beengedett, és akikről nem tudni, hogy hol vannak. „Húszezer embert kötvényeken keresztül telepített be a kormány (...), ennek a bűncselekménynek a kamatos felárát nem önökkel kell visszafizettetni, hanem azokkal, akik ezt az egész üzletágat kitalálták, és ebből zsírosra híztak. Őket kell elszámoltatni, nekik kell ezt a pénzt visszafizetni, és Magyarországra nem kell senkit betelepíteni” - mondta.

A pártelnök szerint a kormány cserbenhagyta a devizahiteleseket. Kitért arra is, hogy nem igazságos a nyugdíjrendszer sem, ezért a Jobbik az átlagos és átlag alatti nyugdíjakat nagyobb mértékben szeretné emelni, és biztosítanák, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek – közölte az MTI.

Vona Gábor hangoztatta: ahhoz, hogy programjukat el tudják kezdeni, kormányra kell kerülniük, ehhez pedig a magas részvétel a megoldás, mert a Fidesz másfél-kétmilliónyi támogatója el fog menni szavazni. Ne a Fidesz relatíve kisebb tábora döntsön, önöknek kell többen lenniük, akik kormányváltást akarnak - mondta.

Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselő-jelöltje azt emelte ki, hogy össze kell fogniuk a helyben élőknek, és nem szabad felülniük a gyűlöletkeltésnek.

A résztvevők az idősgondozásról, a pedagógusok megbecsüléséről, a gátlástalan gazdagodásról, az utak állapotáról, vagy a devizahitelekről beszéltek a rendezvényen.

Amikor Vona Gábor a mikrofonhoz lépett, két férfi egy „Neked az iszlám az utolsó reménységed, nekünk a kereszténység az első” feliratú táblát tartott a közelébe. Vona Gábor annyit fűzött hozzá, „itt állnak szegények, megfizetve, de ne bántsák őket, ők ebből élnek”.

Részt vett a fórumon Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is, akinek magánbeszélgetéseit, amelyeken durva stílusban beszél nőkről, a PestiSrácok.hu hozta nyilvánosságra. Janiczak Dávid az MTI-nek azt mondta, hogy mindkét érintett hölgy elfogadta bocsánatkérését, és támogatásukról biztosították.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.