2024. május 20.
A „szerethető diktátor” csak elegánsan szólogatott be

A „szerethető diktátor” csak elegánsan szólogatott be

Alföldi Zalaszentgróton – vajon hogy szavazott 889 Hello olvasó?

Bármilyen megosztó személyiség is Alföldi Róbert, szavazásunkon a megkérdezettek 88,5%-a nem értett egyet azzal, hogy egy közpénzen fenntartott intézményben ne engedjenek szerepelni közszereplőt politikai szempontok miatt. Alföldi végül Zalaszentgróton kötött ki, és teltház előtt beszélt.

 

 Fotó: Halász Júlia / 444.hu

 

Amint portálunk is beszámolt róla, Alföldi Róbert Zalaegerszegre tervezett talk show-ját a Fidesz-vezetésű város kitiltotta eredeti helyszínéről, majd senki sem mert helyet adni a művésznek. Zalaszentgróton viszont telt ház előtt beszélt Alföldi.

A legnagyobb taps akkor fogadta Alföldit, amikor úgy kezdte, hogy visszaszúrni nem, akar, „legyünk elegánsabbak, mint amilyenek ők”. Aztán arról beszélt, hogy „nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat. Azt is értékelte a közönség, hogy a színész-rendező önkritikusan diktatórikusnak tartja magát, de elmondása szerint ő egy „szerethető diktátor”. Ami azt jelenti, hogy ő „képes bocsánatot kérni”, amikor „túlszalad kicsit”. Igazi válasza a menekültkérdésre neki sincs, de úgy ítéli meg, hogy a politika aljas módon használja fel ezt a témát.

Mindenesetre a szavazásunk eredménye alapján van remény: a demokrácia egyelőre még népszerűbb, mint a diktatúra.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.