2024. május 9.
Az emberek nem fideszes gyűlöletkeltést, hanem minőségibb életet várnak

Az emberek nem fideszes gyűlöletkeltést, hanem minőségibb életet várnak

Négy évvel ezelőtt még három jelölt küzdött eséllyel az egyéni képviselői mandátumért a Miskolc egy részét, valamint néhány környező települést magába foglaló választókerületben. Most csak két esélyes a választás: vagy a kormánypárti Csöbör Katalin, vagy a jobbikos Jakab Péter nyerhet.

Miskolcon az elmúlt években szétforgácsolódott a baloldal, többen távoztak az MSZP helyi frakciójából és a pártból is. De az a párt belügye. Ami biztos, hogy a Fidesz erős párt, őket csak erővel, szervezettséggel lehet legyőzni, amivel egyedül a Jobbik rendelkezik - mondta az Alfahírnek adott interjújában Jakab Péter.

Miskolc bő egy évtizede nem bővelkedik sikerekben. Huszonháromezer ember hagyta el a várost 11 év alatt. A megyeszékhelyen több az álláskereső, mint egész Vas megyében. Budapesthez képest a bérek 100 ezer forinttal alacsonyabbak. A Fidesz által kialakított szuperkórházban a bank jelzálogot tett a sugárterápiás gépekre. Az emberek nem érzik magukat biztonságban, miközben a lakosságszám fogy, az engedéllyel tartott lőfegyverek számra 20 százalékkal növekedett - sorolta a problémákat a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Jakab kitért arra is, hogy csak Miskolcon az Elios közreműködésével az Orbán-család félmilliárdot kaszálhatott. A közvilágítás korszerűsítésére kiírt pályázaton az olcsóbb ajánlatot érvénytelenítették, így jutott megbízáshoz a kormányfő vejének korábbi érdekeltsége.

A jobbikos jelölt úgy vélekedett, hogy ma a Fideszről a lopás, az arrogancia és a migráns jut eszébe. Azt mondta: „Ellopták az emberek pénzét, arrogánsan fenyegetnek mindenkit, aki nem bólogat nekik, és migránsokkal riogatnak a nap 24 órájában, holott épp ők engedtek be eddig több ezret belőlük.”

Jakab Péter szerint az emberek a ledolgozott évekért, a befizetett adókért, a felnevelt gyermekekért nem fideszes gyűlöletkeltést várnak, hanem megoldásokat, minőségibb életet. A kormányfő már semmi mást nem tud ígérni sem, csak félelmet. Ő maga is fél - a jobbikos jelölt hozzátette - nem a migránsoktól, hanem a néptől. Ezért járja titokban az országot, mint egy tolvaj, aki nem akarja, hogy meglássák azok, akiket kifosztott.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, ha ő győz április 8-án, a borsodiak nem helytartót, hanem képviselőt nyernek vele. Az itt élők problémáit a parlamentbe szeretné vinni, hogy szakpolitikai megoldásokat találjanak azokra. Jakab Péter úgy vélte, a nyugdíjak rendezése nem várhat tovább, ahogy az oktatás és egészségügy problémáinak megoldása sem. Szerinte az ehhez szükséges források többsége már most is rendelkezésre áll a költségvetésben, a korrupció felszámolásával, valamint a bérunióra épülő gazdaságpolitika beindításával pedig tovább bővíthetők az anyagi lehetőségek.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.