2024. május 20.
Elszórt milliók: soha nem üzemelő lekvárfőzde és vendégház a Zemplénben

Elszórt milliók: soha nem üzemelő lekvárfőzde és vendégház a Zemplénben

Kivizsgáltatná a Jobbik, hogy ki és hová tüntette el az uniós forrásokat.

 

 

Milliókat sikkaszthatott el uniós pályázaton egy erdőhorváti cég – állítja a Jobbik. A pénz útját a párt országgyűlési képviselőjelöltje, Mikola Gergely próbálta meg felderíteni. A politikus a HírTV-nek arról beszélt, hogy a zempléni faluban 2011-ben három vállalkozást alapítottak uniós támogatással, de ezek közül egyik sem működik.

Épült egy lekvárkészítő üzem, ami a helyiek szerint egyetlen percig sem üzemelt. Egy másik házat vendégfogadásra húztak fel, ennek állapota is arra utal, hogy soha nem használták erre a célra az ingatlant.

Mikola Gergely úgy tudja, hogy az üzemek még 2013-ban a kivitelező cég tulajdonába kerültek, ami utána csődeljárással megszüntette őket, de papíron még mindig működnek. A Jobbik az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) fordult.

Az ügy további részleteit a HírTv alábbi videójában tekintheti meg. 

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.