2024. április 27.
Fekete-Győr: ezzel az ellenzékkel nem lehet leváltani a rendszert

Fekete-Győr: ezzel az ellenzékkel nem lehet leváltani a rendszert

A Momentum újjászervezi magát. Ígérik, hogy folytatják a mozgalmi politizálást, aláírások százezreit gyűjtik össze megint, ha kell, és beindítják a cselekvés köreit országszerte.

Fáj, ami történt, és nem tudunk gratulálni a Fidesznek, nem tudunk gratulálni Orbán Viktornak - jelentette ki a Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke vasárnap éjjel Budapesten, pártja eredményváró rendezvényén.

Fekete-Győr András úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök és a nagyobbik kormánypárt „politikai bűnt követett el” Magyarországon az elmúlt nyolc, és kiváltképp az elmúlt négy évben. „Félelmet hozott” az emberek szívébe, akik rettegnek - tette hozzá. Szavai szerint magyarok pszichológusokhoz járnak, mert tartanak a migránsoktól, menekültektől.

„Érezzük, amit éreztek, baromira dühösek vagyunk” - szólította meg közönségét a pártelnök.

Fekete-Győr András azt mondta, „nagyon nehéz ez a pillanat”. Sok ezren rengeteget dolgoztak az országért, és jó látni, hogy mennyien eljöttek a rendezvényre, amelyet a legjobb eredményvárónak nevezett – írta az MTI.

„Ha valahol ma Magyarországon fiatalokat szeretnénk találni egy kampányzárón, akkor ők itt vannak, a jövő itt van” – hangsúlyozta a Momentum Mozgalom elnöke.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (a pulpitusnál) beszédet mond a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2018. április 8-án.
Fotó: MTI/Mónus Márton
 

Ezzel az ellenzékkel nem lehet leváltani a rendszert - jelentette ki Fekete-Győr András. „Ez az ellenzék megint elhitette velünk - a Karácsony-kormány, a Szél-kormány, a Vona-kormány, meg a DK-kormány -, hogy rendszert lehet váltani” - fogalmazott. Felidézte, hogy 2014-ben kétharmada lett a Fidesznek, és elképzelhető, hogy most is így alakul. „Meddig akarjuk még ennek az ellenzéknek a kezébe adni a sorsunkat?” - tette fel a kérdést.

„A Momentum Mozgalom itt fog maradni Magyarországon, nem fogunk elmenni külföldre. Folytatni fogjuk azt a mozgalmi politizálást, amit elkezdtünk az elmúlt egy évben, össze fogjuk gyűjteni megint aláírások százezreit, ha kell, és be fogjuk indítani a cselekvés köreit országszerte” - mondta a pártelnök.

Fekete-Győr András szerint a parlamentbe jutás nem több egy eszköznél. Az elmúlt évben bizonyították, hogy az országgyűlésen kívül is el lehet érni eredményeket - emelte ki. Úgy fogalmazott, hogy meg lehet állítani „egy több ezer milliárdos olimpiai pénzszórást és lopást”. Szigoríttatni lehet a büntető törvénykönyvet a korrupciós bűncselekmények esetében, lehet telekocsis applikációkat fejleszteni a külföldön élő magyarok szavazásának segítése érdekében - sorolta.

A pártelnök hangsúlyozta: azért kezdtek dolgozni a Momentum Mozgalomban, hogy felébresszék Magyarországot „a politikai apátiából”. Rengeteg fiatal ment el szavazni, és ezt a munkát fogják folytatni - nyomatékosította. Azért kezdtek politizálni, hogy a 21. század nyertesévé tegyék a magyar államot. „Mert megvan bennünk a potenciál” - fűzte hozzá. Cselekedni kell azért, hogy létrejöhessen egy 21. századi reformkor - mondta Fekete-Győr András.

Utalt rá, hogy jövőre önkormányzati és európai parlamenti választásokat tartanak. „Újjászervezzük magunkat, felkészülünk rá, és éjt nappallá téve fogunk dolgozni szüleinkért, nagyszüleinkért és önmagunkért” - hangoztatta, a jelenlévők segítségét kérve.

A Momentum Mozgalom elnöke megköszönte annak a több mint százezer embernek, aki bizalmat szavazott a pártnak. „Nehogy elhiggyétek, hogy ez a rendszer feltétlen 2022-ig állni fog” - mondta Fekete-Győr András, hozzátéve: ezt nem hagyják majd.

Úgy fogalmazott, hogy közösségben erősek és hangosak, míg egyénenként gyengék és halkak. „Maradjunk közösségben, arra szeretnélek kérni titeket, harcolunk a Fidesz ellen” - zárta beszédét a pártelnök.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.