2024. május 20.
Heller Ágnes szerint a baloldalnak kellene visszalépni a Jobbik javára

Heller Ágnes szerint a baloldalnak kellene visszalépni a Jobbik javára

A Hír Tv Egyenesen című műsorában Heller Ágnes kijelentette, a baloldali pártok jelöltjeinek kell visszalépniük a jobbikos javára a kormányváltás érdekében, ugyanis a Jobbik hívei inkább a Fideszre ikszelnek, ha jelöltjük a baloldal javára lépne vissza.

A neves filozófus szerint a baloldali szavazók egyharmada, de akár hetven százaléka is átszavaz a Jobbikra, aki pedig nem, az sem voksol a Fideszre. Az egyetlen teljes körű választókerületi országos kutatás is alátámasztja ezt a véleményt. A kireszavazzunk.hu adatai alapján a vidéki választókerületek szinte mindegyikében már a Jobbik a legerősebb ellenzéki erő.

A Hír Tv Egyenesen című műsorában Heller Ágnes, liberális filozófus a Jobbik jelöltjeinek támogatását vázolta fel a legeredményesebb kormányváltó forgatókönyvként.

Heller Ágnes már ősszel azt mondta, tragédia lenne az országnak, ha újabb négy évig maradna a Fidesz, márpedig erre nagy esély van, ha kettőnél több ellenzéki lista lesz.

Bár a médiában továbbra is erős a baloldal, jelenleg leginkább az identitását keresi, és a baloldali pártok sokkal inkább egymás legyőzésével vannak elfoglalva, mintsem a kormány leváltásával.

Ráadásul ma már az is kezd egyértelművé válni, hogy számos politikusán keresztül – ahogyan arra a párt korábbi kormányfőjelöltje, Botka László is rámutatott - az MSZP gyakorlatilag a Fidesz érdekeltségévé vált.

Ennek alapján sokak szerint még jót is tenne a baloldalnak, ha meg tudna tisztulni mind ideológiailag, mind a vezetőit és személyi állományát tekintve. Eközben a Jobbik a baloldali szavazók számára is elfogadható és reális programot állított fel, és egyértelműen a kormányváltást tűzte ki célul. Friss kutatások alapján a Jobbik országosan kétszer olyan erős, mint az MSZP-P a biztos szavazók arányában és két és félszer erősebb, mint a DK.

Érdemes megjegyezni, hogy több friss kutatás is azt mutatta ki, hogy az Orbán-kormány leváltása érdekében a baloldali szavazók nagyobb arányban szavaznának át a Jobbik jelöltjére, mint a jobbikosok a baloldal jelöltjére – ez alátámasztja a Heller Ágnes által felvázolt átszavazási irány létjogosultságát.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.