2024. május 20.

Jövő év május 26-án választhatunk európai parlamenti képviselőket

Az európai uniós tagországok lakói ötévente határoznak arról, hogy kik képviseljék őket az Európai Parlamentben.

A következő európai parlamenti választásokat 2019. május 23-26. között fogják megtartani - döntött kedden az uniós tagállami kormányok képviselőit tömörítő tanács. A hivatalos jóváhagyásra június végéig kerül sor.

Az európai uniós tagországok lakói ötévente határoznak arról, hogy kik képviseljék őket az Európai Parlamentben, az Európai Unió egyetlen közvetlenül választott intézményében – írta az MTI.

A választást a kijelölt időpontok között bonyolítják le az Európai Unióban, az egyes tagországok azonban szabadon dönthettek arról, hogy ezen belül melyik napon. Mivel a hatályos törvények szerint Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, így a magyarországi voksolás minden bizonnyal jövő év május 26-án lesz.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.