2024. május 9.
Lukács Attila: Újkori feudális rendszer épül, melyben csak a Fidesz embereinek van helye

Lukács Attila: Újkori feudális rendszer épül, melyben csak a Fidesz embereinek van helye

Véget vetne a félelem korszakának a Jobbik.

Kormányra kerülve az első intézkedés lesz az elmúlt években felépített totális rendszer felszámolása. Az, hogy a politika ne hajtsa uralma alá az ellenőrző intézményeket, mert az megöli a társadalom normális, egészséges működését - mondta Lukács Attila.

„Tállai András országgyűlési képviselőként, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökeként élet és halál urává vált az utóbbi időszakban. Melyik az a vállalkozó, amelyik le mer ülni nyíltan egy kávézó teraszára a NAV elnök ellenfelével beszélgetni? Kevés ilyen van” - így jellemezte a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7-es számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje a térségben uralkodó hangulatot az alfahir.hu-nak adott interjújában.

Hozzátette, nemcsak a vállalkozók, hanem a településvezetők, a hivatali dolgozók, a közmunkások is félnek, és a polgármesterek mozgástere is korlátozott. Lukács szerint Tállai területileg illetékes embere határozza meg és nem a település szükségletei, hogy mire pályáznak. A Jobbik jelöltje úgy vélekedett:

„Egy újkori feudális rendszer épül, melyben csak a Fidesz embereinek van helye, a többi lakos másodrendű állampolgár.”

Lukács Attila beszélt arról is, hogy a Jobbik azt akarja, hogy a NAV-elnök, a legfőbb ügyész, a Bírósági Hivatal, az Állami Számvevőszék vezetője ne pártember legyen, hanem független szakember. Majd megjegyezte, „de itt még a Járási Hivatal vezetője is Tállai András rokona.”

A fideszes politikus befolyását jól példázza az eset, hogy a mezőkövesdi stadionban be sem kapcsolták az online pénztárgépet és nyugtát sem adtak. A Jobbik jelöltje hozzátette: melyik nem-Fidesz közeli kisvállalkozó merné ezt megtenni?

Lukács Attila bírálta, hogy Tállai András hobbijára, a labdarúgásra immáron, több mint 5 milliárd forintot költöttek el. Mezőkövesden 1,5 milliárdos sportszálló épült a focistáknak, 48 milliós berendezéssel napoztatják a füvet, Egerben új pálya készül világítással. Miközben a kórházban megszűnt a sürgősségi ellátás, a szakrendeléseken féléves várólisták vannak, 11 háziorvosi praxis tartósan betöltetlen és sok a nyugdíjkorban lévő háziorvos. A Fidesszel szemben, amelynek programja sincs, a Jobbik szakemberek bevonásával cselekvési tervet készített az egészségügy finanszírozásának biztosítására, az alapellátás biztonságának megteremtésére, az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülésére.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje beszélt arról is, hogy a Jobbik csökkenteni fogja a mikro-, kis- és közepes vállalkozók anyagi és adminisztratív terheit. Az ő gyarapodásuk a települések adóbevételei szempontjából is lényeges. Több forrást kell hagyni a településeknél, ami által nő az önállóságuk.

A Jobbik képviselőjelöltje külön programot dolgozott ki a térség problémáinak megoldására. A választókerület valamennyi települését felkereste, azt itt szerzett benyomások, panaszok alapján készült el a hét pillérre épülő stratégia. Ennek része a turizmus, az agrárium fejlesztése. Lukács Attila hozzátette, a gépipar támogatása mellett fejleszteni kell az élelmiszeripart és az erre épülő feldolgozóipart, hogy nagyobb hozzáadott értéket termeljünk, és több munkahelyet teremtsünk helyben.

A választókerület politikai erőviszonyairól tájékozódhat a kireszavazzunk.hu és a taktikaiszavazas.hu oldalakon.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.