2024. május 20.

Megduplázzák az egészségügyi szűrőbuszok számát

A Miskolci Egészségfejlesztési Intézet célja, hogy folyamatos egészségügyi szűrést biztosítsanak az iskolások számára. Eddig 57 oktatási intézmény diákjait vizsgálták meg.

Elsősorban a daganatos betegségek megelőzése érdekében tíz egészségügyi szűrőbusz járja az országot, ez a flotta hamarosan megduplázódik - közölte Hubay György, a miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke, a városi Salkaházi Sára-program igazgatója kedden az egyik szűrőbusz diósgyőri állomásánál tartott sajtótájékoztatón.

Hubay György kiemelte: a Salkaházi Sára-program igazgatójaként is fontosnak tartja az idős emberek egészségének megőrzését. Az akció során a betegségek időbeni felismerésével életeket menthetünk - fogalmazott. A buszokon például ingyenes szájüregi és bőrgyógyászati vizsgálatokat végeznek a szakemberek, de táplálkozási tanácsokat is adnak.

A város önkormányzata a fiatalok egészségére is nagy figyelmet fordít, amit az egy éve működő Miskolci Egészségfejlesztési Intézet (MEI) létrehozása igazol a legjobban - közölte, hozzátéve: a MEI-t azért hozták létre, hogy folyamatos egészségügyi szűrést biztosítsanak az iskolások számára. Eddig 57 oktatási intézmény diákjait sikerült megvizsgálni – írta az MTI.

Mint elmondta, Miskolcon 2010 óta több mint egymilliárd forintot költöttek az orvosi rendelők felújítására, 2020-ra az összes önkormányzati tulajdonú rendelő megújul.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.