2024. május 20.
Minden szavazat számít majd, 40-40 százalékon a Jobbik és a Fidesz jelöltje

Minden szavazat számít majd, 40-40 százalékon a Jobbik és a Fidesz jelöltje

Beérte a kormánypártok jelöltjét, Móring József Attilát a Jobbik színeiben induló Steinmetz Ádám.

A jobbikos Steinmetz Ádám és a kormánypárti Móring József Attila is az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók 40-40 százalékának támogatására számíthat - derült ki az Iránytű Intézet legfrissebb méréséből, amelyet a kireszavazzunk.hu oldalon tettek közzé.

Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Dr. Mészáros Géza Józsefre mindössze 15 százalék, az LMP indulójára 2 százalék szavazna. 

 
Négy évvel ezelőtt Móring József Attila 47,5 százalékkal nyerte meg az egyéni mandátumot a baloldali összefogás, illetve a Jobbik jelöltje előtt. Utóbbiak nagyjából hasonló számú voksot szereztek.

A pártok versenyében is kiélezett a küzdelem. A választókerület teljes népessége körében a Fidesz-KDNP mindössze 3 százalékponttal vezet a Jobbik előtt. A kormánypártokra 26, míg utóbbira 23 százalék szavazna.

Az MSZP-P a teljes népességben mindössze 6, a DK 3%-on áll. Az LMP 1%-os támogatottsága megegyezik az Együtt és az MKKP támogatottságával.

A választókerületben a szavazásra jogosultak közel 24 százaléka szavazna, de jelenleg nem rendelkezik szilárd pártpreferenciával, míg 11 százalékuk szintén részt vesz a voksoláson, de titkolja preferenciáját.

 

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.