2024. április 27.

Nem lesz ott a parlamentben Karácsony Gergely sem

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje polgármesteri posztjára koncentrál inkább. A szocialista Gőgös Zoltán helyett is más kerül a parlamentbe.

Karácsony Gergely átveszi a mandátumát, de odaadja másnak, így nem ül be a parlamentbe – jelentette be a Hír TV Egyenesen című műsorában kedden. A Párbeszéd társelnöke azt mondta: nem becsüli le a parlamenti munkát, de őt jobban inspirálja a polgármesteri posztja, amelyet ki akar tölteni, utána pedig eldönti, hogyan tovább.

Nem veszi át parlamenti képviselői mandátumát ugyanakkor és nem vállal vezető tisztséget sem az MSZP-ben a szocialista Gőgös Zoltán. Az MSZP vasárnap lemondott elnökhelyettese kedden az MTI-nek nyilatkozva - megerősítve az ATV-n elmondottakat - közölte: már korábban arra az elhatározásra jutott, hogy nem fog tovább politizálni, ha a Fidesz-KDNP kétharmadot szerez a választáson.

„Mezei párttagként” segíti a pártot. Az MSZP júniusi tisztújításáig azonban betölti a párt Veszprém megyei elnöki posztját.

Gőgös Zoltán mandátumáról történő lemondásával Harangozó Tamás - az országos listán következő politikus - kerülhet be a parlamentbe.

A politikus egyetért azzal, hogy folytatni kell a változás szövetségét, de annak formájába már nem kíván beleszólni.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.