2024. május 20.
Orbán Viktort javasolja ügyvivő kormányfőnek Karácsony Gergely

Orbán Viktort javasolja ügyvivő kormányfőnek Karácsony Gergely

Akinek eddig kétségei voltak afelől, vagy nem adott azokra az információkra, miszerint az MSZP-t gyakorlatilag a Fidesz irányítja, az újabb adalékot kaphatott ahhoz, hogy felülvizsgálja álláspontját.

Karácsony Gergely, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Narancsnak adott interjújában a választás utáni kormányalakítási forgatókönyveket latolgatva kijelentette, hogy ügyvivő kormányfőnek Orbán Viktort javasolja

Az ominózus mondathoz magyarázatként hozzátette ugyan, hogy csak azért javasolja ezt, mert szeretné, ha Orbán Viktor végignézné a NER lebontását, azt azonban nagyon fontos megjegyezni, hogy:

Karácsony Gergely egy személyben politológus, és rutinos politikus. Mint ilyen, sok interjút adott már az elmúlt években, tudhatja, hogy minden szónak, minden gondolatnak súlya van, ilyenkor, kampányban, a legkiélezettebb politikai környezetben pedig különösen.

Ezért tehát a baloldali miniszterelnök-jelölt szavait nem lehet máshogy értelmezni, mint hogy egyértelmű utalást tett arra, hogy valójában eszük ágában sincsen leváltani az Orbán-kormányt.

Egyúttal markánsan alátámasztotta azokat a közelmúltban napvilágot látott információkat, melyek szerint az MSZP-t gyakorlatilag a Fidesz mozgatja.

 
Aki számára hihetetlennek tűnt, hogy a kormányhirdetésekkel kitömött Népszava tulajdonosa, Puch László, az MSZP egykori pénztárnoka tavaly személyesen találkozott Orbán Viktorral, aki számára kérdés volt, hogy miért kerül állami pénz az egykor szebb napokat látott baloldali napilapba, annak egyértelmű magyarázatnak itt van most Karácsony Gergely kijelentése.
 
Botka László, a szocialisták korábbi kormányfő-jelöltje tavaly őszi lemondásakor úgy fogalmazott, a "szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele."

illetve hozzátette: 

"Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is."

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.