2024. május 8.
Szervezett választási csalás? - Tömegével érkeznek szavazni Ukrajnából

Szervezett választási csalás? - Tömegével érkeznek szavazni Ukrajnából

Reggel 6 óra óta érezhetően élénk a forgalom a tiszabecsi határátkelőhelyen, több száz, életvitelszerűen nem itt élő, magyar lakcímkártyával rendelkező személy jön Magyarországra szavazni. Adorján Béla, a jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének jelöltje szerint nem is titkolják, hogy milyen szándékkal érkeznek. A Jobbikos politikus szerint a Fidesz-KDNP szervezett választási csalást hajt végre.

„Ne engedjék, hogy mások döntsék el a sorsunkat, szavazzanak minél többen, hogy mi dönthessük el, ezt a választókerületet ki képviseli az országgyűlésben” – kéri Adorján Béla a vásárosnaményi központú választókerület lakóit Facebook-üzenetében.

Információink szerint a vásárosnaményi választókerület szavazóköreiből is folyamatosan érkeznek a jelzések, hogy életvitelszerűen nem a kerületben élő kettős állampolgárok szavaznak.

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, a keleti határ mentén fekvő választókerületben az elmúlt években 5300 új lakó jelent meg a választási névjegyzékben, ezek az emberek nem itt élnek, többnyire ukrán nemzetiségűek, magyar állampolgársággal. Akik magyar lakcímkártyával rendelkeznek, szavazhatnak egyéni képviselőre is, míg akik csak kettős állampolgársággal, csak pártlistára.

Adorján Béla, a térség jobbikos országgyűlési-képviselőjelöltje feljelentést tesz, választási csalás gyanúja miatt. „Perdöntő bizonyítékot szereztünk, hogy szervezetten csalást követnek el a Fidesz-KDNP nevében. A hangfelvétel és a videófelvétel is közzé lesz téve, a megfelelő feljelentésekkel. Megtaláltuk azokat az embereket, akik szervezetten szállítják ide a szavazókat” – mondja Adorján Béla.

Választási csalás? - Több ezer ukrán állampolgár döntheti el a választást, a Jobbik feljelentést tesz

Példátlan választási csalásra készül a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú, vásárosnaményi választókerületében - állítja a jobbik. Azon a vidéken, ahol kiemelkedően magas az elvándorlás, az ellenzéki párt szerint merőben gyanús, hogy 5300 új lakó jelent meg a választási névjegyzékben. A Jobbik szerint ezek az emberek nem is élnek ott, többnyire ukrán nemzetiségűek, magyar állampolgársággal.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.