2024. április 27.
Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről

Elmondta: van még benne „politikai tartalék”, de a tagságnak kell eldönteni, kit szeretne elnöknek. Szerinte a választás eredménye nem a koordináción múlott.

 

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

A pártelnök, miniszterelnök-jelölt elismerte a Fidesz-KDNP választási győzelmét, jelezve: a Jobbik célja a kormányváltás volt, de ez ma nem teljesült. Kiolvasható a számokból, hogy az elkövetkezendő időszakban a Fidesz fogja irányítani Magyarországot, hogy „ki fogja-e tölteni a négy évet vagy sem, azt majd meglátjuk” - jegyezte meg.

Vona Gábor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a voksoláson, értékelése szerint a demokrácia ünnepe, hogy nagy számban vettek részt az emberek. Külön köszönetet mondott azoknak, akik a Jobbikot támogatták, és „nem ültek fel a hazugságoknak”, a „gyűlöletkeltő kampánynak”. Az aktivistáknak pedig a becsületes munkáért mondott köszönetet, hozzátéve: ők nem rongáltak plakátokat és nem próbálták más pártok rendezvényeit tönkretenni.

A pártelnök kijelentette: most is úgy tartja, hogy a Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel című programjuk a legjobb program Magyarország problémáinak megoldására, és szerette volna összefogni az embereket – írta az MTI.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
  

A továbbiakban mindent támogatnak a parlamentben, ami a magyar emberek érdeke, és vannak olyan területek, amelyekért „a legnagyobb erőbedobással” fognak küzdeni. Ezek közé sorolta a kivándorlás megállítását, az otthonteremtés erősítését, a devizahitelesek igazságtételét, az egészségügy, az oktatáspolitika és a nyugdíjrendszer kérdéseit, továbbá a bérunió megvalósítását.

Vona Gábor kérdésre elmondta: az elnökségnek tisztújító kongresszust kell kiírni. Személyes ambícióiról szólva úgy fogalmazott: van még benne „politikai tartalék”, de a tagságnak kell eldönteni, kit szeretne elnöknek. A politikus kiállt a néppártosodás mellett, szerinte ez hozzásegítette a Jobbikot szavazóbázisának növeléséhez.

Egy másik kérdésre közölte, nem gratulált Orbán Viktornak, mert bár sportszerűség azt kívánja, „ez nem volt egy sportszerű verseny”.

Faggatták arról is, mit gondol most a visszalépésekről. Azt felelte: ugyanazt a döntést hozná, mint korábban, azaz egyetlen körzetben sem lépne vissza. Az MSZP és a DK javára erkölcsileg, az LMP javára taktikailag nem volt értelme visszalépni - jelezte, utóbbit azzal magyarázva: semmi sem mutatott arra, hogy a Jobbik szavazói tömbben az LMP-t támogatták volna, és ez akár még ártott is volna. Szerinte az eredmény nem a koordináción múlt.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.