2024. május 9.
Vona Gábor pártja a legnépszerűbb és legnagyobb táborral rendelkező ellenzéki erő

Vona Gábor pártja a legnépszerűbb és legnagyobb táborral rendelkező ellenzéki erő

A megkérdezettek 43 százaléka látja úgy, hogy a Jobbik a kormánypártok legerősebb riválisa.

A Jobbik lehet a következő esztendőkben a Fidesz első számú riválisa. A megkérdezettek 43 százaléka látja úgy, hogy Vona Gábor pártja a kormánypártok legerősebb riválisa, míg az MSZP-Párbeszéd szövetségről csak mindössze 5 százalék, egy szélesebb baloldali összefogásról - MSZP-DK-Párbeszéd - is csak 7 százalék gondolja ezt. Az LMP esetében 4, Gyurcsány Ferenc pártjáról a DK-ról pedig 3 százalék látja úgy, hogy a kormánypártok legfőbb kihívója lenne - ez derült ki az Iránytű Intézet március 21-44. között készített közvélemény-kutatásából.

 
A Fidesz-KDNP szavazók körében 32 százalék tekint a következő években a Jobbikra, mint a jelenlegi kormánypártok legfőbb kihívójára, 25 százalékuk bizonytalan, mindössze 13 százalék szerint Orbán pártja egyeduralkodó marad. A Jobbik támogatóinak 87 százaléka a Jobbikot, az MSZP–Párbeszéd szavazóinak 33 százaléka ugyancsak a Jobbikot tartja fő kihívónak, és csak 29 százaléka az MSZP–Párbeszédet.
 
Az LMP támogatóinak körében 63 százalék, a kisebb pártok (az Együtt, a Momentum vagy a Kétfarkú Kutya párt) táborában 69 százalék tekint úgy a Jobbikra, mint a fő kihívó pártra. A pártszimpátiájukban bizonytalanok 44 százaléka ugyancsak a Jobbikot jelölte meg első számú kihívóként.
 
Az Iránytű ebben az időszakban mérte a pártok támogatottságát is. A Jobbik a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP mögött a legnépszerűbb párt 18 százalékkal, az MSZP-P támogatottságát mindössze 8 százalék a kutatás szerint.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.