2024. április 16.
Milyen legyen az iskolatáska?

Milyen legyen az iskolatáska?

Itt az idő, körülnézni, hogy mit kell újonnan beszerezni, egyáltalán mi újság az iskolai felszerelések piacán. Az első szempont minden bizonnyal az, hogy mitől jó, ha úgy tetszik, mitől nem nehéz az iskolatáska. Persze azon kívül, amit muszáj belepakolnia a kisdiákoknak...

A legfontosabb, hogy ha lehet, akkor üresen is könnyű legyen, a jó iskolatáska önsúlya 1 kg körüli, sőt inkább alatta marad. A gyerekek egészséges testtartása érdekében a gerincbarát kiképzés a másik fontos tényező, jó, ha a táska hátrésze vastagon kipárnázott, keressük a termékleírásban mindig az ergonomikus szót. Hogy a táskát mindig tökéletesen a gyerek magasságához és testalkatához lehessen igazítani, a vállpántok mindenképpen legyenek állíthatóak, no és persze szintén puhák, párnázottak. Figyeljünk arra, hogy a táska hátoldala teljes felületével a gyerek hátához illeszkedjen, mert ez tudja tehermentesíteni a gerincoszlopot, így terhelődnek arányosan a váll- és hátizmok. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen anyagból készül a táska, a vízlepergetős anyagú, műanyag aljú táska praktikusabb kisgyerekeknél. És ha lehet, akkor válasszunk olyan táskát, amelyen esetleg valamilyen fényvisszaverős elem is van: legyen az akár egy dekorációs csík, vagy éppen egy világító csat. 

 

 Az éppen iskolába induló kisgyerekeknek még gyakran van egy-egy nagy kedvence, valamelyik rajzfilmből, de érdemes gondolni arra, hogy a táskát azért jó esetben nem 1-2 hónapra, de talán még nem is egy iskolaévre vesszük. A jó minőségű iskolatáskák legalábbis bőven kibírnak legalább 2 iskolai szezont, gondos használat esetén akár még többet is. Nyilván más igényei vannak egy kis elsősnek-másodikosnak, mint egy kiskamasznak, illetve egy felső tagozatosnak, vagy középiskolásnak, tehát azért az átlag 2 évenkénti iskolatáska-csere benne van a pakliban. De ha egyszer csak ciki lesz Elza vagy Sam, a tűzoltó, akkor mit csinálunk? Az Irányasuli.hu oldal szakértője inkább olyan semleges mintákat javasol, amelyek időtállóbbak, ha tetszik egy-egy szín, vagy egy-egy motívum, akkor sem kell mindent azonnal lecserélni. Az Ars Una illetve a Herlitz kollekciókban fiúknak, lányoknak egyaránt remek minták vannak: cápa, drón, űrhajó, robot, foci vagy éppen unikornis, pillangó, láma, ló, lajhár, koala, cica is díszítheti a táskákat. Sok táskához meg lehet rendelni a mintájában hozzáillő tolltartót, vagy tornazsákot, kulacsot, szendvicsdobozt, irattartó mappát is, ez egyrészt megkönnyíti a beszerzést, másrészt kompakt, szép iskolai csomagot állíthatunk össze. 

 

Nagyon klassz nonfiguratív minták találhatóak a spanyol Gabol-táskák között is. Ezek is rendkívül jó minőségű termékek. Igazi sláger évek óta a gurulós Gabol iskolatáska, amely több mintával is rendelhető. Ennek az a különlegessége, hogy a kerekeket egy mozdulattal el is lehet rejteni, és akkor a húzószerkezet nélkül, háton, vállon is hordható a hátizsák, de szükség esetén újra vissza lehet applikálni azt. Húzószerkezetet egyébként több színben, külön is lehet rendelni, hozzájuk kompatibilis hátizsákokhoz.

 

Az említett kereskedőnél szintén szupersztár termék a hűtőfóliás Gabol uzsonnástáska, ez is több mintával kapható. Ebben kényelmesen elférnek a szendvicsek, a gyümölcs, de akár még az ivójoghurt és az innivaló is. Apropó, innivaló! Fontos, hogy elég folyadékot igyon a gyerek, és hogy ezt ne környezetszennyező PET-palackból tegye. Az Ars Una kulacsok BPA-mentesek, jól záródnak, biztonságosak, vannak egyszínűek és a táskákkal megegyező mintájúak is. A táskákban pedig pont van egy-egy jó zseb, ahol ez is remekül elfér. Persze a rekeszek, zsebek száma is változó, hiszen egy kamasz, vagy egy középiskolás táskájában már akár a tabletnek, laptopnak is el kell férnie. 

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.