2021. november 28.

Férfi vízilabda Európa Kupa - Döntetlennel rajtoltak a magyarok a Szuperdöntőben

Döntetlennel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében, amelynek nyitónapján Görögország együttese volt az ellenfél.

Eredmény, Szuperdöntő, 1. nap:

Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

A magyar góldobók: Bátori 3, Vámos 2, Zalánki, Jansik Sz., Jansik D., Mezei 1-1

 

Az átalakulóban levő magyar csapat a görögök vezető találatára Bátori Bence révén gyorsan válaszolt. A vetélytárs azonban a második negyedben valósággal állva hagyta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, és ellépett 4-1-re. Zalánki Gergő és Jansik Szilárd jóvoltából 4-3-ra sikerült a felzárkózás, ám újabb eredményes „görögtűz” után 6-3-mal vonultak el a csapatok a nagyszünetre.

A pihenőt követően nagyszerű fél negyedet produkált a Märcz-legénység, amely a büntetőből eredményes Vámos Mártonnak, az idősebbik Jansiknak, Dávidnak és Bátorinak köszönhetően utolérte ellenfelét. Az utolsó negyednek azonban a vezetést visszaszerző görögök vághattak neki jobb helyzetből.

A befejező nyolc perc elején a triplázó Bátori alakította 7-7-re az állást, de újfent görög gól következett, ráadásul egymás után kettő. Mezei Tamás húzásával lett 9-8, 48 másodperccel a vége előtt pedig Vámos távoli balkezes bombájával 9-9-re módosult a mérkőzés. Az utolsó támadást a magyar csapat vezethette, de már nem változott az eredmény - írta az MTI.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától azzal az olasz csapattal találkozik, amely a nyitónapon 11-4-re kikapott a spanyoloktól.

 

A csoport másik mérkőzésén:

Spanyolország-Olaszország 11-4 (3-0, 2-1, 4-1, 2-2)

 

A B csoport eredményei:

Horvátország-Franciaország 20-5 (6-1, 6-2, 5-1, 3-1)

Szerbia-Montenegró 9-5 (3-2, 3-1, 2-1, 1-1)

Megosztás

A legjobb tippek őszi edzésekhez

Hello Sport

A legjobb tippek őszi edzésekhez

  • 2021.09.14

Véget ért a nyár és a nagy meleg is, ez pedig kedvez a szabadtéri sportoknak. A kinti mozgás segít elkerülni az őszi levertséget, a fáradtságot, sőt, a betegségeket is. Vagyis érdemes elkezdeni, de nem mindegy, hogy hogyan...