2024. április 24.
Ronaldót másképp látják a magyarok

Ronaldót másképp látják a magyarok

A Neticle a portugál sztár személyes brandjét Messiével és Neymaréval vetette össze. A magyar netezők mindent megbocsájtották CR7-nek, míg riválisaival számonkérők voltak.

A bő négy hét alatt 46 ezer említés született a foci vb-ről Magyaroszágon, aminek 60 százalékát a hírek, 40 százalékát a social media vélemények teszik ki. Hogy ez a 46 ezer mekkora szám, azt jól érzékelteti, hogy az online médiában, függetlenül attól, hogy rendeztek-e meccset vagy nem, minden nap 8-900-szor került szóba a vb – olvasható a Neticle elemzése a Digital Hungaryn.

A vb három legnagyobb világsztárjának, Ronaldónak, Messinek és Neymarnak a megítélését vizsgálta a Neticle. Az egyik megállapítás, amit tettek, hogy a Facebook egyeduralma nem érvényesült olyan erősen: fórumokon és a cikkek alatti kommentszekciókban is ment a szakértés.

 

Ronaldo a király

Ha a vb idején megnézzük a három sztár neve körüli online pezsgést, akkor látszik, hogy Ronaldo igazi győztes típus, még a gyengébb portugál szerepléssel együtt sem tudott romlani a Ronaldo-brand megítélése. Végig pozitív maradt, igaz, ebben az online médiában keletkező nagy hírverésnek van nagyobb érdeme, a közösségi médiában több teret nyer a csalódott szurkolói hang.

Azt is kijelenthetjük, az argentin szurkolók nagy szomorúságára, hogy Messi az igazi vesztese a felejthető formának és közepes teljesítménynek hármójuk közül. Neymar pedig az igazi botrányhős, aki hol a hajával, hol a műeséseivel vonta magára a média figyelmét, de láthatóan nem jött ki belőle jól, a Neticle médiaadatai szerint.

A csapat teljesítménye sem számít

Mivel Ronaldo játéka nem kapott olyan éles kritikákat a vb alatt, a megítélése inkább stagnált e kezdeti sikerek után. De jól mutatja a portugál sztár személyes márkájának erejét, hogy bár elsődlegesen a portugál csapat meccsei és a teljesíténye határozta meg a vele kapcsolatos véleményeket, a július 10-én hivatalossá váló átigazolásával sem foglalkoztak kevesebbet, mint a portugál csapat június 30-i kiesésével a vb-ről. Mindkét esemény 1200 említést generált egy nap alatt, ráadásul az átigazolása kiemelten pozitív sajtóvisszhangot kapott.

Neymar és Messi megítélése inkább volt hullámvasúthoz és szabadeséshez hasonlítható, a szurkolók olyan dolgokat is számonkértek rajtuk, melyeket CR7-nek elnéztek – derül ki a Neticle elemzéséből.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.