2024. április 29.

Szigetelőanyagot fognak gyártani Alsózsolcán

A gyár évente 36 ezer tonna szigetelőanyagot állít majd elő, 90 munkahelyet teremtve ezzel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be a belga Ravago csoport és a török Besler Tekstil cég együttműködéséből létrejött Ravaber beruházását.

Az Alsózsolcán felépülő gyár évente 36 ezer tonna szigetelőanyagot állít majd elő. A termékek kétharmadát a környező országokban fogják értékesíteni. A Ravaber 6,4 milliárd forint értékű, 90 munkahelyet teremtő beruházását az állam 1,24 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti – írta az MTI.

Tomas Keisers, a Ravago üzletágvezetője hangsúlyozta, hogy a szigetelőanyag-gyártás ígéretes jövő előtt áll, mivel az energiatakarékosság világszerte egyre fontosabb szempont. Terveik szerint az új üzem egyszerre járul hozzá a térség fejlődéséhez és a vállalat európai terjeszkedéséhez - fogalmazott.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.