2024. április 25.

Kosárlabda- és játékcsarnok épül a miskolci Avason

A létesítményt a jezsuita gimnázium diákjai mellett mindenki használhatja majd, akik közel érzi magát a jezsuitákhoz, és azok is, akik az Avason élnek.

Közösségi és kulturális feladatokat is ellátó kosárlabda- és játékcsarnok létesül Miskolcon a 720 fiatalt oktató Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban, a Közös-Tér központ elnevezésű létesítmény alapkövét hétfőn helyezték el.

Az eseményen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta: a jezsuiták Szicíliában alapították meg első iskolájukat, majd pár száz év múlva itt Miskolcon is, az avasi lakótelepen.

Ilyen Közös-Tér központ az országban még nem sok helyütt épült - tette hozzá, hangoztatva: a létesítményt a diákok mellett mindazok használhatják majd, akik közel érzik magukat a jezsuitákhoz, és azok is, akik az Avason élnek.

A 2500 négyzetméter alapterületű csarnok beruházása 1,3 milliárd forint állami forrásból valósul meg, és jövő májusra készül el.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.