2024. április 29.

Megindult a hóolvadás, áradnak a patakok a Bükkben

Az utóbbi napok esőzése és a meleg idő is hozzájárult ahhoz, hogy erősen meginduljon a hóolvadás. A víz több helyen az utakat, vasúti síneket veszélyezteti.

Már a pisztrángtelep is veszélybe került. Hoitsy György, a Lillafüredi Pisztrángtelep vezetője attól tart, hogy a korábbi nagy árvizekhez hasonló körülmények alakulnak ki a Bükkben. A pisztrángtelepet 2006-ban és 2010-ben is elöntötte az árvíz, a tulajdonos szerint akkor is nagyon hasonlóak voltak a körülmények. Hoitsy György abban reménykedik, hogy nem jön eső és lesz még hideg, így bánkúti hó nem egyszerre olvad el. Ha mégis, akkor homokzsákolni kell – mondta.

Alsóhámorban is tartanak attól, hogy a víz bemegy a kertekbe és a házakba - írta a minap.hu.

Hétfőn 40-50 centimétert emelkedett a Garadna vízszintje. Az utóbbi napok esőzése és a meleg idő hozzájárult ahhoz, hogy erősen meginduljon a hóolvadás. Különösen az elmúlt két napban óriási mennyiségben kezdett hömpölyögni a víz a Garadnában, ami nagyon sok hordalékot hoz és hatalmas zúgókat épít.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.