2024. április 18.
Ez volt a lényeg a 31. héten

Ez volt a lényeg a 31. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Orbán Viktor egy szerda esti kormányhatározattal elrendelte, hogy távolítsák el a közintézményekből a 11 éve ott lógó Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát.

 

Százmillió dolláros űrfejlesztési programot jelentett be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a periódus végén, várhatóan 2024-ben vagy 2025 első felében ismét eljut a világűrbe magyar űrhajós.

 

Veszélyesen rossz minőségű a levegő a görög fővárosban, Athénban a város körüli erdőtüzek miatt – adta hírül az MTI. 

 

A magyar küldöttség 20 éremmel, a nemzetek rangsorában az előkelő 15. helyen zárta a vasárnap befejeződött nyári olimpiát. Az utolsó érmet férfi pólósaink szerezték, így a magyar lett az egyetlen nemzet, amelynek női és férfi válogatottja is dobogóra állhatott vízilabdában. Huszonöt éve nem volt ilyen sikeres olimpiája Magyarországnak.

 

A hétvégén Észak-Afganisztán nagyját meghódították a tálibok, érzékeny csapást mérve ezzel az egyre zsugorodó központi kormányra azután, hogy távoztak a külföldi erők az országból.

 

Megjelent a végrehajtási rendelet a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes módosításokról: csak zárt csomagolásban lehet a homoszexualitást népszerűsítő kiadványt árusítani.

 

Népszavazást kezdeményez a Momentum a Pegasus-ügyben. Ennek kapcsán Hajnal Miklós csütörtökön azt mondta, hogy „a magyar jogállamiság válságban van, mivel Varga Judit aláírásával bárkit megfigyelhet a kormány”.

 

A hét száma: 1100
Ennyi tonna búza gyűlt össze a Magyarok kenyere programban. Az adományokat a múlt héten öntötték össze, hogy lisztet őröljenek belőle, és a rászorulókat segítsék vele.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.