2023. december 4.
Ez volt a lényeg a 32. héten

Ez volt a lényeg a 32. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Nyolc halálos áldozata és közel 50 sérültje van a vasárnap hajnali tömegszerencsétlenségnek, amely során árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében. A többségében budapesti és székesfehérvári turisták egy horvátországi villámnyaralásról tartottak hazafelé.

 

Az elmúlt hét sem múlt el természeti katasztrófák nélkül: legkevesebb 50 ember hunyt el a törökországi áradásokban, 700-nál is többen haltak meg a Haiti szigetén történt földrengésben, ötmillió embert kellett evakuálni Japánban az esőzések miatt, Algériában pedig erdőtüzek csaptak fel.

 

Egész héten tartott a tálibok előre törése a kivonuló amerikai katonák nyomában. A lázadók vasárnapra bevonultak Kabulba és Afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alá vonták, így az országot már kizárólag légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni.

 

A koronavírus fertőzöttek száma globálisan már 206,2 millió fölé emelkedett, a halálos áldozatoké pedig elérte a 4,34 milliót, miközben a harmadik oltást hazánkban 96 ezren kapták meg péntekig.

 

A múlt héten Mészáros Lőrinc valamelyik cége által elnyert tender: az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciós megbízása, amelynek értéke 40 milliárd forint.

 

2,1 milliárd euróért adja el a 2006-ban 3,8 milliárd dollárért vásárolt Reebokot az Adidas az Authentic Brands Group számára, jelentette be a német sportszergyártó csütörtökön.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A hét száma: 6
Idén nyáron hatodik alkalommal rendeltek el hőségriadót hazánkban, ami ezúttal augusztus 16-án éjfélig marad érvényben. 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.