2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 7. héten

Ez volt a lényeg a 7. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Hét hónapos utazás után csütörtökön sikeresen landolt a NASA Mars-járója, amely az élet jeleit kutatja, és előkészíti az ember utazását a vörös bolygóra.

 

Hazánkat is elérte a harmadik Covid hullám a múlt héten. Miután kedden az első kínai vakcina adag, csütörtökön pedig a harmadik AstraZeneca szállítmány érkezett meg, kijelenthető, hogy nálunk van az unióban a legtöbb vakcina, így jó esély látszik arra, hogy sikerül letörni a járvány újabb felfutását. Péntek este újabb Szputnyik V vakcina szállítmány indult Magyarországra Szentpétervárról.

 

Magyarország, Lengyelország és Ausztria is felajánlotta segítségét Szlovákiának, ahonnan csütörtökön már a világon a legtöbb covid-19 vírussal összefüggő halálesetet jelentették a lakosság arányában. Eközben Izrael újra nyitja az országot azoknak, akik megkapták a korona vírus elleni védőoltás második adagját. Az applikáción keresztül letölthető igazolással rendelkezők vasárnaptól bárhova mehetnek, és bármit csinálhatnak úgy, mint a járvány előtt. A 9 milliós országban a múlt héten már a négymilliomodik ember kapta meg az első dózist.

 

A Texasra zúdult hóesés miatt tízezrek maradtak napokra áram vagy víz nélkül. Szombatig 28-an vesztették életüket a déli államra nem jellemző zord időjárás miatt.

 

Kilencedszer is döntőt nyert az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon a szerb teniszlegenda, Novak Djokovic.

 

A hét száma: 40
Ennyi százaléka nyitott újra már a fővárosi edzőtermeknek. Az edzési lehetőség egyelőre csak azoknak adott, akik valamelyik fővárosi sportegyesülethez tartoznak, ám ezekhez a klubokhoz bárki csatlakozhat.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.