2024. április 28.

Debrecen és Miskolc közösen pályázik a „mini olimpia” megrendezésére

Az Európai Egyetemi Játékokon a versenyző hallgatók nem nemzeti válogatottként, hanem felsőoktatási intézményeik színeiben vesznek részt. 

Miskolc önkormányzata, a Miskolci Egyetem, Debrecen önkormányzata, a Debreceni Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közös pályázatot nyújtott be a „mini olimpiaként” is jegyzett Európai Egyetemi Játékok 2022-es vagy 2024-es megrendezésére. A pályázatot a közvetlen szereplők és a magyar kormány mellett a sportági szakszövetségek is támogatják.

Az Európai Egyetemi Sport Szövetség (EUSA) 2012 óta kétévente, páros években hirdeti meg az Európai Egyetemi Játékokat. A spanyol Cordobát (2012), illetve a holland Rotterdamot (2014) követően 2016-ban a horvátországi Zágráb és Rijeka rendezték meg az Európai Egyetemi Játékokat. 2018-ban a portugál Coimbra, 2020-ban pedig a szerb Belgrád lesz a rendezvény helyszíne. A legutóbbi, 2016-os eseményen 5 ezren vettek részt 409 egyetemről, 41 országból – írta a minap.hu.

Az Európai Egyetemi Játékokon – hasonlóan az Európai Egyetemek Bajnokságaihoz – a versenyző hallgatók nem nemzeti válogatottként, hanem felsőoktatási intézményeik színeiben vesznek részt.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.